T-Mobile

This newly completed 15,000 s.f. space was converted from raw space, and it features a combination of open ceilings, soffits with accent lighting, polished floors and quartz counter tops.  CDI worked with T-Mobile throughout the design phase, and provided multiple budgets, along with value engineering options, which helped define the final project scope.   This project also included upgrades to the building common areas, featuring new LED lighting, flooring, and updated washroom finishes.

Gallery

Status: Completed

Heritage – Crystal Clean, Inc.

We are proud to present the completion of Heritage Crystal Clean.  34000 sf of high end technical design, completed in under 16 weeks.   This project features a mixture of acoustical ceilings, open ceilings, cloud ceilings with axiom trim, archways, and converging angles.  While these elements proved to be uniquely challenging, they have prize worthy results.  The time constraints, coupled with material delays and complicated millwork installation  challenges, resulted in an unconventional sequencing of operations, which required ultimate cooperation among all trades involved.  We are proud to have had not only our PM team and supervisory personnel on site, but also CDI’s ownership involvement on a daily basis.

Gallery

Status: Completed

Datto

This 8,400 s.f. buildout was started and completed on time and on budget during the pandemic.  CDI was the leader in establishing a safe and efficient work site, with no added cost to the customer for pandemic precautions.  Weekly meetings were held virtually along with video walkthroughs and photos and video progress sent regularly to the customer.  This project included open ceilings emphasizing structural elements, polished concrete floors and quartz countertops. CDI value engineered the lighting and controls package, as well as the supplemental cooling  allowing the tenant to achieve their desired financial goals.

Gallery

Status: Completed

JUUL

Completed in 2019, this regional office for JUUL reflects a truly innovative design.  It features an open deck ceiling, a polished concrete floor, and a rework of the HVAC system to accommodate the changes between ceiling types and functionality of the space.  The elaborate millwork design for the open break area, along with the casual furniture, result in an efficient and collaborative workspace with a touch of playfulness.

Gallery

Status: Completed

1333 Butterfield – Lower Level

This project was created from a combination of mixed use spaces. We created a 10,000 s.f. building amenity center featuring a fitness center, locker rooms, a dining area, and a casual recreational area. Significant HVAC upgrades were required to complete this project, all while the building remained operational.

Gallery

Status: Completed

Marcum

We began this project by completely demolishing the existing space. Marcum’s vision Incorporated high end finishes, open ceilings, custom millwork, and creative HVAC work. Careful coordination was required due to a limited schedule and complex furniture systems with demountable partition walls.

Gallery

Status: Completed | Size: 20,000 sq. ft

Exelon Innovation Center

Created a collaborative workspace with flexible elements and state of the art technology to facilitate creative thinking. Our work involved forging the union of technology with sound construction practices.

Gallery

Status: Completed

GRP Media

In 2004, CDI was selected by GRP Media to build its office at One East Wacker. In fact, ten years later, as evidence of our success, GRP Media called upon us again The project was so successful, that we were pleased to be called again ten years later to build their new 8000 s.f. loft style offices at 401 N. Michigan Ave.. The new offices feature innovative designs which include specialty lighting, mural art and integrated millwork.

Gallery

Status: Completed | Size: 8000 sq. feet

US Cellular Plaza Lobby

This multimillion dollar renovation included complete renovation of interior flooring, wall finishes, millwork, lighting, ceiling, and security area– all while the buildings were occupied.  We also created exterior links between the buildings which incorporated a  glazing façade and terrazzo flooring.  Parking lot renovations with exterior lighting were another component of the multi-phased project.  For a short video of the lobby transformation please visit:

https://www.youtube.com/watch?v=2z79YJlaAoA&feature=youtu.be

Gallery

 

Status: Completed